Foredrag

Foredrag

PERNILLE DELER UD AF SINE ERFARINGER -

Med kvindefrigørelse, med at turde stå ved sig selv og tage ansvaret for sit eget liv.

Pernille Højmark er en rutineret og efterspurgt foredragsholder, der med sin folkelighed og underholdende person, formår at holde publikum fanget fra start til slut.

Fælles for alle Pernilles foredrag er, at de tager udgangspunkt i Pernilles eget liv, op- og nedture samt dyrekøbte erfaringer.

Aktuelle foredrag

Pernille tilbyder i øjeblikket fire forskellige foredrag.
Alle foredragene varer 60 min. med mulighed for efterfølgende debat.

FOREDRAG 1

Alkoholens veje og vildveje – et sorgmuntert foredrag med indlagte viser

Med udgangspunkt i Pernilles egne erfaringer, dels som barn af en alkoholiker, og dels som selv værende ramt af sygdommen, tager Pernille i dette foredrag favntag om et særdeles tabubelagt emne.

Alkohol er, og har altid været, en meget stor del af den danske kultur, og alkoholisme er desværre blevet en folkesygdom som over 3000 danskere dør af hvert år. Den mest udbredte behandlingsform (Minnesota-kuren) har har ifølge de seneste amerikanske undersøgelser kun en reel helbredelses effekt på ca. 10%, og alkoholisme koster i dag samfundet over 3 milliarder kroner årligt.

Der er med andre ord nok at snakke om, men nemt er det ikke, for emnet er stadig tabuiseret, og fyldt med skam og skyldfølelser.

I foredraget vil Pernille komme med sine personlige bud på hvordan man håndterer at skulle leve med en livstruende sygdom som alkoholisme, og ifølge hende, så handler det når alt kommer til alt om den enkeltes inderste livsvilje.

FOREDRAG 2

Et liv med opture og nedture – fiaskoer og successer

Samfundet dyrker det sunde, vindende, motiverende, travle og perfekte menneske mere end nogensinde, mens der i dette urealistiske glansbillede ikke er plads til sorg, ulykke, depression, angst og ensomhed, som livet uundgåeligt også byder på.

Pernille har mærket alt dette på egen krop, og tager i dette foredrag udgangspunkt i sin egen barske historie med en alkoholisk far, der begik selvmord, da hun var blot 13 år, og en mor som hun mistede som 21-årig, efter et 3 år langt sygdomsforløb.

Men foredraget lægger også vægt på håbet, og hvordan man kæmper sig frem, når livet viser sig fra sin hårdeste side. Livet er nemlig en gave og det er din hellige pligt at kæmpe, elske, nyde og bokse med det. Let er det sjældent, og der findes ingen kære mor eller nemme løsninger, og det kræver både mod og vilje. Men tænker man på, hvor mange milliarder af sædceller, der hver eneste dag prøver at komme ind i livet, så er det da et mirakel, at det lige var dig der slap igennem nåleøjet.

Du begynder altså livet som et mirakel!! Og hvis der er en mening med det hele, er det måske at livet i sig selv er det hele værd. Alle opturene og nedturene, alle glæderne og sorgerne, alle fiaskoerne og succeserne, alle kampene, det er alt sammen noget du får lov til at opleve fordi du er i live.

FOREDRAG 3

Først nu forstår jeg intet

Med afsæt i sin seneste bog, tager Pernille Højmark i dette foredrag publikum med på en rejse gennem et liv fyldt med op- og nedture.

Nyskilt og ulykkelig tager Pernille i januar 2013 til Buenos Aires for at finde varmen og glæden igen. I et forsøg på at forstå sig selv, ser hun tilbage på sin barndom og ungdom – på fest, druk, svigt og kærlighed.

Publikum kan glæde sig til en spændende, livsglad, morsom, rå og hjertegribende beretning om sangeren og skuespillerens unge år. Og om en rejse, der ikke går som forventet.

FOREDRAG 4

Mod Avler Mod

Der er kun en vej – fremad. Et personligt foredrag og debatoplæg om at leve sit liv på egne betingelser og om at vriste sig fri af andres forventninger. Om at turde stå ved sig selv, hvor besværligt det end måtte være og om at få det nødvendige mod til at leve mens man gør det.